Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Iedereen kan hoog en laag springen: brug bij Roggebot gaat in spits gewoon omhoog

Iedereen kan hoog en laag springen: brug bij Roggebot gaat in spits gewoon omhoog
Brug Roggebotsluis.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN – Rijkswaterstaat is niet bereid om de brug bij Roggebotsluis tijdens de spits open te houden voor het autoverkeer. ,,Rijkswaterstaat is daar duidelijk in: ze zijn daar echt absoluut niet toe bereid”, aldus wethouder Peter van Bergen gisteren tegenover de gemeenteraad.

De wethouder zei dit in antwoord op vragen van de VVD-fractie. Zij constateren dat de brug bij Roggebot tijdens spitsuren, bijvoorbeeld voor pleziervaartuigen, nog steeds vaak wordt geopend: ,,Dit leidt tot verkeershinder en kan invloed hebben op de (verkeers-)veiligheid.”

De wethouder antwoordde dat deze vraag al eerder is gesteld. Zowel de gemeente Dronten als de provincie Flevoland hebben al meermalen een uitdrukkelijk verzoek bij Rijkswaterstaat neergelegd. De eigenaar van de brug is echter onvermurwbaar. Van Bergen noemde een nieuwe poging dan ook ‘vrij kansloos’ en ‘een zinloze actie’.

Nieuwe brug

De wethouder vertelde dat in 2020 de bouw van de nieuwe brug begint. Deze wordt 7 meter hoog en dan is het probleem voor een deel opgelost. Bovendien wordt de nieuwe brug eigendom van de provincie Flevoland, zodat deze zelf kan bepalen wanneer-ie wel en niet omhoog gaat.

Volgens Peter van Bergen wordt er momenteel intensief overleg gevoerd over de plannen voor de nieuwe brug. Bij die gesprekken zijn de gemeente, Rijkswaterstaat en de provincies Overijssel en Flevoland betrokken: ,,Ook zijn er gesprekken met omwonenden om ieders mening en wensen zo goed mogelijk mee te nemen.”

Elburgerbrug

Roelf Raterink (PvdA) herinnerde eraan dat de Elburgerbrug de komende drie weken dicht gaat. Hij zou het heel prettig vinden als de brug bij Roggebot gedurende die periode tijdens de spits niet omhoog gaat.

,,U heeft een punt”, reageerde de wethouder. Hij gaat dit aankaarten bij Rijkswaterstaat.

Knooppunt RoggebotOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo