DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Huurappartementen aan De Morinel zijn ‘een geschenk uit de hemel’

Huurappartementen aan De Morinel zijn ‘een geschenk uit de hemel’
Tekening van het nieuwe appartementengebouw
Foto: gemeente Dronten
Redactie: M.H.

DRONTEN - Wethouder Nico Verlaan noemt het plan voor 50 huurappartementen aan De Morinel, vlakbij de school Het Perron, ‘een geschenk uit de hemel’. Hij is blij omdat er een nieuwe doelgroep wordt bediend, omdat de woningen energiezuinig worden, een mooie kwaliteit hebben en door lokale ondernemers worden gebouwd.

De gemeente maakte dinsdag bekend dat aannemersbedrijf De Haas Dronten (DHD) een appartementengebouw gaat realiseren aan De Morinel. Het worden twee- en driekamerwoningen met een woonoppervlak tussen de 40 en 50 vierkante meter. Ze krijgen een huurprijs ergens tussen de 630 en 710 euro per maand.

Modaal en hoger

Volgens Nico Verlaan zijn er in Dronten nauwelijks huurappartementen voor kleinere huishoudens met een modaal inkomen en hoger. De doelgroep zijn alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Architect Anton Brink denkt bijvoorbeeld aan startende alleenstaanden die niet in aanmerking komen voor een hypotheek.

Verlaan: „Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er mensen zijn die behoefte hebben om ergens te wonen zonder dat ze meteen een blok aan het been hebben. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die zich aan het oriënteren zijn op de markt.”

Woningbouwprojecten