Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Hulpmiddelencentrum opzij gezet door gemeente Dronten: „Komen afspraken niet na”

Hulpmiddelencentrum opzij gezet door gemeente Dronten: „Komen afspraken niet na”
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een nieuwe leverancier van hulpmiddelen als rolstoelen, scootmobielen en tilliften: „Het Hulpmiddelencentrum kwam de afspraken niet na. Daarom hebben we het contract voortijdig beëindigd.”

Er is de afgelopen periode veel kritiek geweest op het Hulpmiddelencentrum. Zo moest Joyce Eijk maandenlang wachten op een rolstoel, nadat ze van Lelystad naar Dronten was verhuisd. Zij kwam daarover uitgebreid aan het woord in het tv-programma Kassa.

Klachten

De gemeente Dronten heeft nu, samen met Urk en de Noordoostpolder, besloten afscheid te nemen van de leverancier. „Want het aantal klachten van inwoners over het Hulpmiddelencentrum nam de afgelopen maanden sterk toe”, schrijven de drie gemeenten in een gezamenlijk persbericht.

In plaats daarvan is er vanaf 1 december een contract afgesloten met Welzorg. „We kijken uit naar een goede samenwerking met de nieuwe hulpmiddelenleverancier", aldus de drie gemeenten.

Meer dan vervelend

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) is net als zijn collega’s op Urk en in de Noordoostpolder blij met de gezamenlijke stappen die gemaakt zijn: „Het is meer dan vervelend wanneer hulpmiddelen niet op tijd geleverd worden. Of als reparaties lang op zich laten wachten. ”

HulpmiddelenzorgOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo