DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Horeca-concurrenten hebben bezwaar tegen reclamezuil: „Mosterd na de maaltijd”

Horeca-concurrenten hebben bezwaar tegen reclamezuil: „Mosterd na de maaltijd”
De reclamezuil werd donderdag geplaatst.
Foto: Yvo Sajet, sajetspecialphotography.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Mosterd na de maaltijd”, zo omschrijft Marcel Schreuder de bezwaren van Ria en Tom Dekker tegen de reclamezuil voor de nieuwe Febo en Subway in Dronten. Als projectontwikkelaar is hij opdrachtgever voor de bouw van beide fastfoodzaken. Schreuder gaat er van uit dat ze in oktober of november gewoon open gaan.

Ria en Tom Dekker zijn eigenaars van BrasseRia en FrieteRia op bedrijventerrein Business Zone Delta. Zij hebben bezwaren tegen de twaalf meter hoge reclamezuil bij de rotonde Dronterringweg/Overijsselseweg. Donderdag lichtten zij dat toe bij de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Dronten. Dat was op dezelfde dag dat de zuil geplaatst werd (zie foto).

Oud zeer

Het echtpaar Dekker wil haar bezwaren niet toelichten voordat er een uitspraak is: „Het is ook een privékwestie.” Volgens Marcel Schreuder zit er wat oud zeer bij hen: „Omdat het in het verleden een paar keer met de gemeente niet goed is gegaan in de communicatie.” Hij stelt dat het pijnpunt niet zozeer de reclamezuil is: „Maar omdat wij een horecagelegenheid aan het realiseren zijn, willen ze nu hun punt maken.”

Schreuder vertelt dat alle vergunningen voor beide fastfoodzaken en voor de reclamezuil binnen zijn. Ook het bestemmingsplan is gewijzigd: „Wij hebben de hele bezwarenprocedure al doorlopen. Pas daarna zijn er bezwaren binnengekomen, dus het is een beetje een vreemde situatie. Wij kunnen er weinig mee, maar het is wel vervelend.”

Bouw volgens planning

De bouw van de restaurants gaat ondertussen door en is volgens de planning klaar als B en W in augustus of september een uitspraak doen over de zuil. De werkzaamheden gaan allemaal iets langzamer dan gepland, maar het is nog steeds de bedoeling dat Febo en Subway in oktober of november open gaan.

De horeca heeft het moeilijk in de coronatijd. Hebben beide bedrijven nog overwogen zich terug te trekken uit Dronten? „Er waren al overeenkomsten getekend, dus dat was niet aan de orde”, antwoordt Schreuder, „Bovendien is het juist in de coronatijd erg druk geweest bij onze drive-throughvestigingen. De restaurants waren dicht, de mensen moesten toch eten en kiezen dan vaak voor een drive through.”

Dat had de fam. Dekker natuurlijk kunnen weten. Iedere " grote " jongen plaatst een metershoge reclamezuil. Gaat helaas wel ten koste van de "kleine ondernemers" . Maar ja, tijden veranderen.
Leusink | zaterdag 27 juni 2020 11:11
Ik kom graag bij de frieteria, en dat blijf ik ook doen. Maar we leven in het vrije westen.
H Groothuis | zondag 28 juni 2020 14:11