DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Hond uit ijskoude water gered na heldhaftige actie van Arno van der Hoeven uit Swifterbant

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Arno van der Hoeven vervulde vanochtend een heldendaad bij Emmeloord toen hij zag dat er een hond door het ijs was gezakt. De inwoner van Swifterbant schoot in zijn duikpak, reed naar de overkant van de plas, dook het water in en haalde de hond eruit. Alhoewel het er aanvankelijk niet best uit zag, blijkt de hond het dankzij de duikers van OWSVD goed te maken.

Onderwatersportvereniging Dronten toog vanochtend met vijf duikers naar Emmeloord voor een ijsduik. Toen ze aan het bijkomen waren van deze bijzondere ervaring, zagen ze aan de overkant van de plas dat een hondeneigenaar zijn viervoeter op het ijs liet spelen.

„We zeiden tegen elkaar: dat is niet zo slim”, klaagt Sandra Nobel, één van de duikers. Het jonge beest had zoveel plezier, dat het zich van geen gevaar bewust was.

Foute boel

Op het moment dat de duikers zich opmaakten voor de terugreis, zagen ze dat de hond door het ijs was gezakt en in paniek blafte. Zijn baas wist niet wat te doen. „Wij realiseerden ons allemaal dat het echt foute boel was.”

Arno van der Hoeven hoefde niet lang na te denken, sprong in zijn duikpak en werd door zijn vrienden in de bus naar de andere kant van de plas gereden. Hij redde de hond uit het water, waarna deze snel met zijn baas in de auto vertrok.

Niet meer staan

De mannen van OWSVD betwijfelden of de hond het zou halen: „Hij kon al niet meer staan.”

Die twijfel duurde enkele uren, maar inmiddels is er via Facebook contact geweest met het baasje. „En het gaat goed met de hond", is Sandra Nobel opgelucht.

Dossier 'natuurijs'