DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Het Perron wordt na de meivakantie in gebruik genomen

Het Perron wordt na de meivakantie in gebruik genomen
Foto: Het Perron
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ichthus College, Almere College en Landstede MBO verhuizen in de meivakantie naar het nieuwe schoolgebouw Het Perron. De leerlingen van de vmbo-basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen en het mbo krijgen na de meivakantie les op deze nieuwe locatie. Dinsdag 15 maart houdt Landstede al open huis.

De afgelopen week vond de feestelijke oplevering van Het Perron plaats. Aannemingsmaatschappij Hegeman droeg daarmee het gebouw officieel over aan het onderwijs. Met de oplevering is Het Perron de laatste fase van voorbereiding ingegaan en krijgt het gebouw nog meer vorm door de nieuwe inrichting.

De drie scholen hebben het moderne en ruime gebouw samen ontworpen en laten bouwen. ,,Omdat wij op deze wijze breed beroepsonderwijs voor Dronten kunnen behouden. Daarnaast kunnen leerlingen gelijk na de basisschool kennismaken met deze vorm van onderwijs en naast een vmbo-diploma ook een mbo-diploma halen.’’

Vmbo en mbo

In Het Perron worden vmbo en mbo onder één dak gevestigd. ,,En dat is best uniek. Leerlingen ontdekken al vanaf de eerste klas waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dat doen zij bijvoorbeeld door de handen uit de mouwen te steken tijdens de beroepsgerichte lessen in praktijklokalen.’’

Op de foto kijken van links naar rechts Ingrid Klink (Almere College), Marga Molenkamp (Ichthus College) en Jantine Smit (Landstede) toe bij de oplevering.

vooraan: Dirk Speelman (Almere College), Kees Blokland (Landstede Groep) en Frank Hegeman (aannemingsmaatschappij Hegeman).