DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Het Perron Dronten blij met schrappen centrale eindexamens: „Haalt een hoop druk weg”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Wilbert Leendertse is blij met de beslissing van minister Arie Slob om de centrale eindexamens voor middelbare scholieren te schrappen. „Het haalt een hoop druk weg”. zegt de schoolleider, die op Het Perron het Ichthus College en Landstede MBO onder zijn hoede heeft.

Scholen moeten dit jaar op basis van de schoolexamens zelf beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Ze krijgen tot begin juni de tijd om leerlingen hun schoolexamens te laten maken.

Wat vind je van dit besluit?
Wilbert Leendertse: „Ik denk dat het een goed bericht is. Het haalt een hoop druk weg. We krijgen meer tijd om de schoolexamens op een goede en nette manier af te ronden. En we nemen die tijd, zodat het zometeen een eerlijk diploma wordt. Deze maatregel geeft rust binnen de scholen, maar ook binnen de maatschappij.”

Zitten jullie op schema met de schoolexamens?
„Eigenlijk hadden wij deze week gepland om schoolexamens af te nemen. Dat hebben we uitgesteld. Ik ben op dit moment bezig met een brief aan de ouders, waarin ik vertel dat we nu wat meer ruimte hebben. We spreiden de schoolexamens beter in het gebouw, zodat we het allemaal binnen de richtlijnen van het RIVM kunnen organiseren. Tot de meivakantie proberen we de schoolexamens af te ronden. Wat dat betreft zitten we goed op schema, we kunnen het nu alleen wat uitrekken.”

Geldt dat zowel voor het Ichthus College als het Almere College en Landstede MBO?
„We hebben met elkaar afgestemd dat we vanaf 6 april de schoolexamens weer op gaan pakken, dus dat geldt inderdaad voor het hele Perron Dronten.”

Jullie houden dus ook nog schoolexamens in de periode die anders gereserveerd zou zijn voor de centrale eindexamens?
„Het centraal examen was normaal gesproken begonnen na de meivakantie, op 6 mei. Dat betekende dat we vóór de meivakantie alles hadden moeten afronden en inleveren. Die druk is er nu af. De periode van de centrale examens gaan we straks inzetten voor herkansingen en inhaalmomenten.”

Heeft een diploma van het schooljaar 2019/’20 straks dezelfde waarde als van voorgaande jaren?
„Ja, absoluut! Daar ben ik van overtuigd. De cijfers zullen in dezelfde lijn liggen van alle jaren dat je bezig bent geweest. Als je op mag gaan voor je examen, betekent het dat je het kàn. Eigenlijk heb je op dat moment je diploma al lang verdiend.”

Coronavirus