DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Hester Vroegop over Aat de Jonge: „Hij deed het op zijn eigen, unieke manier”

Hester Vroegop over Aat de Jonge: „Hij deed het op zijn eigen, unieke manier”
OVDD-voorzitter Hester Vroegop
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Burgemeester Aat de Jonge stopt ermee per 1 november. Zelf wil hij er pas na zijn vakantie over praten. In de tussentijd vraagt DeDrontenaar.nl een aantal reacties. Vandaag deel 2.

Hester Vroegop
voorzitter OVDD

„Ik was verrast toen ik het las. Tegelijkertijd dacht ik: hij is 65, dus hij heeft groot gelijk”, reageert Hester Vroegop van Ondernemersvereniging De Driehoek.

„Het laatste half jaar was de burgemeester portefeuillehouder Economische Zaken. In die periode heb ik heel prettig met hem samengewerkt en dat heb ik ook van anderen gehoord. Hij was altijd constructief en opbouwend. We waren het lang niet altijd met elkaar eens, maar daarover konden we wel de dialoog aangaan en dat heb ik zeer gewaardeerd.”

Of Aat de Jonge persoonlijk bedrijven voor Dronten heeft binnengehaald, kan Vroegop niet bevestigen: „Daarmee zou je ook de afdeling Economische Zaken tekort doen. Hij is wel echt de ambassadeur voor Dronten geweest en dat deed hij op zijn eigen, unieke manier.”

Héél sterk

Die manier van werken noemt de OVDD-voorzitter ‘wisselend maar wel positief’: „Hij heeft Dronten samen met zijn team op de kaart gezet. Intern in het gemeentehuis heeft hij altijd hard gewerkt en in zijn rol als burgervader heb ik hem altijd héél sterk gevonden.”

Over zijn opvolger zegt Hester Vroegop: „Een jonger iemand zou goed zijn. Een vrouw zou ik ook wel een keer aangenaam vinden. Het moet iemand zijn met een verbindend karakter, met oog voor de menselijke kant. Wat mij betreft een ambitieuze burgemeester, die tegelijkertijd het dorpse karakter van Dronten koestert.”

Enquête burgemeester Dronten