DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Herinrichting De Boeg laat nog even op zich wachten: „Prioriteit geven aan Giekstraat”

Herinrichting De Boeg laat nog even op zich wachten: „Prioriteit geven aan Giekstraat”
Voormalig tuincentrum De Boeg.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het gemeentebestuur maakte onlangs bekend dat er seniorenhuisvesting in de vorm van appartementen en patiowoningen komt op de locatie van het voormalige tuincentrum De Boeg. Wethouder Peter van Bergen zei woensdag echter, dat de gemeente prioriteit geeft aan de Giekstraat.

De wethouder van Leefbaar Dronten deed die uitspraak in antwoord op vragen van Danieke van Baal (GroenLinks). „Wat is stand van zaken en hoe ziet proces eruit?”, wilde zij weten, „Want dat er snel wat nodig is, lijkt me heel duidelijk.”

Citroën-garage

Die snelheid kon de wethouder niet garanderen, omdat hij prioriteit geeft aan de Giekstraat. Op de plek van de voormalige Citroën-garage moet een woonzorgvoorziening voor 23 dementerende ouderen komen. De bestemmingsplanprocedure is daarvoor in gang gezet.

Voor De Boeg staat volgens Van Bergen nog niet voor honderd procent vast wat er komt: „Daarvoor moeten we nog onderhandeling voeren met de grondeigenaar. We gaan op korte termijn aan tafel met Van der Steeg.”

„Maar ik ben het helemaal met u eens dat we die plek zo spoedig mogelijk een mooier aanzien moeten geven”, erkende de wethouder.