DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Herdenkingsavond voor overleden kinderen op De Wissel

Herdenkingsavond voor overleden kinderen op De Wissel
De wereldlichtjesdag van vorig jaar in Dronten.
Foto: Mirjam Verschuren Fotografie
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er wordt in Dronten op zondag 13 december aandacht besteed aan de wereldwijde Wereldlichtjesdag. De herdenking van overleden kinderen vindt plaats op begraafplaats De Wissel te Dronten.

De herdenking vindt plaats in de open lucht en begint om 18.45 uur. Er zijn verschillende sprekers, waaronder burgemeester Aat de Jonge. Tevens is er live muziek door studenten van het CKV. 

Over de hele wereld

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er over de hele wereld op de tweede zondag van december kaarsen gebrand voor overleden kinderen.

In Dronten heeft Volatus Uitvaartzorg vorig jaar het initiatief genomen voor de herdenking. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Monuta, Yarden, StudioTof en begraafplaats De Wissel.

Alle leeftijden

,,Als u een kind hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd’’, aldus de organisatoren, ,,Er zijn mensen van alle leeftijden. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling.’’

Via de website www.wereldlichtjesdagdronten.nl kan de naam van een overleden kind worden aanmelden, zodat deze genoemd wordt tijdens de herdenking.

Van: zondag 13 december 2015 18:45Tot: zondag 13 december 2015 19:45