DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Hendriks Incasso in reactie op ACM: „Wij worden elke dag bedreigd en uitgescholden”

Hendriks Incasso in reactie op ACM: „Wij worden elke dag bedreigd en uitgescholden”
Loyd Hendriks
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Eigenaar Loyd Hendriks van Hendriks Incasso wil niet reageren op het persbericht van de Autoriteit Consument & Markt, waarin wordt gesproken over een ‘agressieve werkwijze’ van het bedrijf uit Dronten. Hij verwijst naar een promotiefilm van zijn bedrijf, waarin medewerkers zeggen dat ze elke dag worden bedreigd en uitgescholden.

ACM meldde gisteren dat Hendriks Incasso zijn werkwijzen en gedragscode heeft aangepast. Loyd Hendriks zegt dat zijn bedrijf donderdag gaat reageren middels een online video.

Bedreigd

Inmiddels heeft het incassobedrijf al een deel van die promotiefilm online gezet. „Ik zou graag iedereen uit willen nodigen om een keer met ons mee te draaien”, zegt medewerker Sil van Veen daarin, „Dan zie je dat je elke dag bedreigd wordt, uitgescholden.”

Een andere medewerker: „Waar wij dagelijks tegenaan lopen, zijn eigenlijk de debiteuren die niet beseffen dat wij ook fungeren als tussenpersoon. Je merkt al heel snel, dat wanneer wij een gesprek starten en bellen met de debiteur, dat diegene al heel snel begint met dreigen en schelden. Terwijl wij nog niet eens onszelf hebben voorgesteld.”

Hendriks Incasso

Als men zo doet reageren, blijkt dat de medewerkers met fraude facaturen doen dreigen. Als Hendriks Incasso zelfs via Whatsapp de consument doet opbellen. Dan blijkt al snel dat het om een fraude facatuur doet gaan. Politie Nederland waarschuwd u niet voor niets om malevide incasso bureaus en Gerechtsdeurwaarders voor op te letten waar zij ook proberen via Whatsapp te incasseren. ACM heeft hier ook al bij Hendriks Incasso aan De Dieze 8 te 8253 PS Dronten een waarschuwing verleend alleen negeren Hendriks Incasso de medewerkers van ACM hun. Dus wees allert en neem nooit een mail aan van een incasso bureau aan.
Visser | dinsdag 11 augustus 2020 13:47