DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Hanzeweg en parallelweg drie weken dicht, Biddingringweg gesloten in juni

Redactie: M.H.

DRONTEN - De Hanzeweg gaat vanaf maandag 29 april drie weken dicht tussen Dronten en Roggebot. De provincie Flevoland houdt hierover op donderdag 18 april een inloop. Vanaf 17 uur wordt er informatie gegeven aan de Houtwijk 20-22 in Dronten.

De Hanzeweg (N307) gaat dicht voor groot onderhoud. „Het asfalt moet vervangen. Tegelijkertijd worden ook de verkeerslichten – met de bijbehorende lussen in de weg - vernieuwd”, aldus de provincie, „Naast de rijbaan worden grasbetonstenen aangebracht. Deze beschermen de berm tegen rijsporen en vergroten daarmee ook de veiligheid van de weggebruiker.”

De ovonde met de Biddingringweg blijft open, evenals de rotonde met de Drontermeerdijk. „De parallelweg is tijdens het werk dicht voor regulier verkeer. Verkeersregelaars zien hierop toe”, stelt de provincie.

Biddingringweg

Op de inloop in Dronten wordt ook informatie gegeven over de komende werkzaamheden aan de Biddingringweg. Deze worden in juni uitgevoerd en nemen naar verwachting vier weken in beslag.

De Biddingringweg bij Dronten wordt opgeknapt tussen de rotonde met de Hanzeweg en de kruising met de Elburgerweg. Tijdens het onderhoud wordt ook de landbouwstrook verwijderd.

Aanvang: donderdag 18 april 2019 17:00