DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Groot scherm tijdens de dodenherdenking in Dronten door Omroep Flevoland wegbezuinigd

Groot scherm tijdens de dodenherdenking in Dronten door Omroep Flevoland wegbezuinigd
De dodenherdenking van afgelopen zaterdag.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het publiek op het Meerpaalplein kon de dodenherdenking de afgelopen jaren volgen op een groot scherm. Omroep Flevoland heeft deze service wegbezuinigd. Dat diezelfde omroep de komst van het scherm voorafgaand aan de herdenking wel aankondigde, was een foutje.

„Voor de mensen die zelf op het Meerpaalplein in Dronten aanwezig zijn is de plechtigheid te volgen via een groot scherm”, schreef Omroep Flevoland anderhalve week voor de dodenherdenking aan de regionale pers.

Moeilijk te volgen

Het scherm vervulde altijd een belangrijke rol tijdens de herdenking op het Meerpaalplein, omdat de gebeurtenissen voor een groot deel van het publiek moeilijk te volgen zijn. Waarom stond-ie er zaterdag niet? Voorzitter Dirk Drogt van de stichting 4 Mei Herdenking Dronten verwijst voor informatie naar Omroep Flevoland.

De regionale omroep erkent dat het scherm is wegbezuinigd. Een woordvoerder voegt eraan toe dat zo’n scherm geen primaire taak van Omroep Flevoland is: „In de basis hoeven we natuurlijk alleen maar bezig te zijn met het verzorgen van een uitzending voor de mensen thuis.”