DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GroenRijk onder voorbehoud voor arbeidsmigranten: „Waardevolle woonlocatie”

GroenRijk onder voorbehoud voor arbeidsmigranten: „Waardevolle woonlocatie”
GroenRijk Dronten
Foto: Google Streetview
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het perceel aan de Rietweg 3 in Dronten, waar voorheen GroenRijk gevestigd was, is onder voorbehoud verkocht aan een projectontwikkelaar. Deze wil er arbeidsmigranten huisvesten. „Een mooi plan”, vinden Huub en Miriam Breg, de huidige eigenaren, „Wij zijn van mening dat het de hoogste tijd is dat arbeidsmigranten een waardevolle woonlocatie krijgen.”

Het echtpaar Breg heeft tien maanden geleden de deuren van het tuincentrum gesloten. Voorafgaand daaraan hadden ze anderhalf jaar gezocht naar een overnamekandidaat. Toen die niet gevonden werd, besloten ze tot bedrijfsbeëindiging.

De ondernemers beseffen dat er wellicht weerstand zal zijn tegen de huidige plannen. Zelf zijn ze enthousiast: „De projectontwikkelaar heeft naast aandacht voor de architectuur, sfeer en uitstraling, ook aandacht voor het welzijn van de bewoners. Het wordt een schitterende plek om te wonen. Als dit plan uitgevoerd wordt, heeft de gemeente Dronten hier een prachtige voorbeeldfunctie.”

Fijne woonomgeving

Over de arbeidsmigranten zeggen Huub en Miriam: „Binnen onze gemeente zijn dagelijks vele mensen werkzaam. Mensen geboren en getogen in Dronten, maar ook mensen waarvan dierbaren elders wonen. Zij komen in onze gemeente werken. Zij maken het voor vele lokale ondernemers mogelijk hun bedrijf te runnen en voor de consumenten mogelijk om mooie, verse producten aan te schaffen. Deze mensen werken hard en hebben, net als jij en ik, recht op een fijne woonomgeving. Ieder mens gedijt beter wanneer de basis goed is.”

„Heeft de gemeente Dronten niet de slogan ‘Dronten geeft je ruimte’? Waarom zou dat niet van toepassing zijn voor arbeidsmigranten?”, besluiten ze, „Wij zijn van mening dat het de hoogste tijd is dat arbeidsmigranten een waardevolle woonlocatie krijgen.”

Locatie Rietweg

Locatie GroenRijk

  • Paars: De Lopensaet
  • Rood: de 50 meter zone vanaf de Dronterweg
  • Groen: perceel GroenRijk
  • Blauw: de 80 meter zone vanaf de hoogspanningslijnen
  • Het kaartje geeft een indicatie van de situatie

Nou dit vind ik geen goed idee. Als eerste hebben we geen Groenrijk meer. Ipv komt dit, erg teleurstellend. Ik ben tegen dit plan. Heel Nederland zit straks vol met migranten terwijl er binnen Nederland genoeg nood is. Alles maar volbouwen. Invenseringsruimte zat binnen eigen bevolking maar daar wordt niet naar gekeken.
jasper | maandag 29 juni 2020 22:24
Het lijkt een mooi initiatief. Maar is het niet beter deze mensen uitzicht te bieden tussen de Nederlanders te wonen en te integreren. Dagelijks zie ik ze over de landerijen lopen. Als zij dit werk niet doen is de etensnood ook gigantisch.
Froukje Oudendag | dinsdag 30 juni 2020 07:01
Ja zou ik ook zeggen , als ik mijn huis wil verkopen,lekker belangrijk wat er in komt als het maar verkocht is. Rot op met die migranten, het enige wat ze doen is alles.leeg roven en onze banen in pikken en voor overlast zorgen
Ibakker | woensdag 1 juli 2020 19:57
Hoeveel mensen wachten niet op een huis in Dronten laat ze daar voor gaan bouwen maar nee dit levert geld op , wacht lijst loopt maar op Schande dat en of ander projectontwikkelaar hier weer geld in ziet , want dat is het
A | donderdag 2 juli 2020 11:53