DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GroenRijk Dronten sluit op 1 september de deuren: „Niet aan blijven modderen”

GroenRijk Dronten sluit op 1 september de deuren: „Niet aan blijven modderen”
GroenRijk Dronten
Foto: Google Streetview
Redactie: M.H.

DRONTEN - Na bijna 28 jaar eigenaar te zijn van tuincentrum GroenRijk aan de Rietweg, sluiten Huub en Miriam Breg op 1 september de deuren. De beide ondernemers hebben zin om iets anders te doen in hun leven en zien de bedrijfsbeëindiging als een kans voor nieuwe ontwikkelingen.

Sinds begin 2018 staat het tuincentrum te koop. „Diverse geïnteresseerden zijn in gesprek geweest, maar tot een bedrijfsovername is het helaas niet gekomen”, melden de ondernemers, „Nu, na anderhalf jaar actief zoeken naar een overnamekandidaat, hakken we de knoop door.”

Willen werd moeten

„Wij hebben sterk gevoeld dat het niet mogelijk is een dergelijk dynamisch bedrijf goed te runnen wanneer je er niet voor de volle 100% van geniet”, zeggen ze. Huub en Miriam hebben de indruk dat willen is veranderd in moeten: „Dat is een proces, een verandering die langzaam gaat.”

Er is veel gebeurd in de jaren die achter hen liggen. Het tuincentrum van nu lijkt niet meer op wat het was bij aanvang. „Op zich is dat logisch, veranderingen zijn inherent aan de tijd, maar als het het dan niet meer bij je past, moet je een keuze maken voor jezelf en niet aan blijven modderen”, zegt Huub.

Het team van GroenRijk Dronten is geruime tijd geleden geïnformeerd. Een aantal van hen heeft inmiddels een andere baan gevonden, een aantal is zoekende en een aantal ziet deze verandering ook voor hen als een kans om eens te onderzoeken wat zij willen.