DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GroenLinks vindt de SP-raadsfractie kritiek- en inhoudsloos

GroenLinks vindt de SP-raadsfractie kritiek- en inhoudsloos
Ingezonden door: onbekend
DRONTEN - Volgens fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks in de gemeenteraad, heeft de Socialistische Partij (SP) zich de afgelopen periode ontwikkeld als de meest trouwe gedoogpartner van het college van B en W, bestaande uit CDA, VVD en Leefbaar Dronten.

,,Kritiek- én inhoudsloos wordt de lijn van de coalitie gevolgd'', aldus Vermast, ,,Een regelmatig gehoorde verklaring in raadsvergaderingen is dat de SP zich prima kan vinden in de lijn van de VVD.''

De fractievoorzitter doet de uitspraken op zijn weblog in het kader van de discussie tijdens de afgelopen raadsvergadering over de arbeidsmarktregio. De SP koos ervoor om bij Flevoland te blijven en niet de overstap naar Zwolle te maken (zie het artikel Raad Dronten maakt einde aan vrijage: ,,Zwolle heeft z'n eigen shit”).

B en W hadden in principe gekozen voor Zwolle. Uitgerekend de coalitiepartijen VVD en CDA hadden echter een voorkeur voor Flevoland en de twee stemmen van de SP hielpen hen aan een meerderheid in de raad.

Paul Vermast is ontstemd over het feit dat de SP een andere lijn heeft gekozen dan de andere (linkse) oppositiepartijen. ,,Wie van de andere collega-raadsleden ik ook spreek; de verbazing over het gemak waarmee de SP in Dronten D66 rechts inhaalt is algemeen'', schrijft hij.