DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GroenLinks vindt 4 miljoen euro voor 30 seconden tijdwinst bij Dronten ridicuul

GroenLinks vindt 4 miljoen euro voor 30 seconden tijdwinst bij Dronten ridicuul
Simon Miske
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Vier miljoen euro extra betalen voor nog geen 30 seconden tijdwinst. De GroenLinks-fractie in de provincie is de kostenoverschrijdingen voor de aanleg van de Passage Dronten beu en wil er gewoon een 80 kilometerweg van maken.

De parallelweg langs de Dronterringweg wordt 3,3 kilometer lang en de totaal geschatte kosten bedragen nu ruim 13 miljoen euro. GroenLinks denkt 4 miljoen te kunnen besparen door de maximale snelheid terug te brengen van 100 naar 80 kilometer per uur.

30 seconden

De wijziging kost de automobilisten amper 30 seconden. Er mag straks echter niet worden ingehaald op de Passage Dronten en dus wordt het werkelijke tijdverlies waarschijnlijk nog korter. Voor vrachtwagens maakt het zelfs helemaal geen verschil.

,,De aanleg van de Passage Dronten wordt steeds duurder’’, schrijft fractievoorzitter Simon Miske uit Dronten, ,,Onlangs is bekend gemaakt de kosten nog eens met ruim drie miljoen stijgen. Vorig jaar stegen de kosten ook al met vier miljoen euro. Die vier miljoen euro wil GroenLinks nu besparen.’’

Onacceptabel

,,Een enorme besparing terwijl het voor het verkeer niet of nauwelijks verschil maakt”, aldus Miske, ,,Wij vinden het onacceptabel om voor een paar seconden tijdwinst, vier miljoen euro te betalen.”

Het voorstel van GroenLinks wordt vanavond besproken in Provinciale Staten.