DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GGD Flevoland pakt wachttijden aan met extra grote teststraat in centrum Almere

GGD Flevoland pakt wachttijden aan met extra grote teststraat in centrum Almere
Het centrum van Almere Stad.
Foto: provincie Flevoland
Redactie: M.H.

DRONTEN - GGD Flevoland treft voorbereidingen voor het openen van een tweede corona-teststraat in Almere. Op deze faciliteit in het centrum van Almere Stad worden meerdere testlijnen gerealiseerd.

Flevoland heeft momenteel drie teststraten: in Emmeloord, Lelystad en Almere. Het duurt momenteel volgens de veiligheidsgregio gemiddeld drie tot vier dagen voordat iemand een test kan ondergaan, na het maken van een afspraak: „Ook komt het voor dat Flevolanders verder weg moeten reizen naar een testfaciliteit.”

Groeiende vraag

De GGD stelt dat de wachttijden te maken hebben met de groeiende vraag naar testen en de beschikbare capaciteit van de laboratoria. De minister heeft de uitbreiding van alle testfaciliteiten in Nederland stopgezet, totdat er extra laboratoriumcapaciteit is. „Als GGD vinden we dit een uitermate vervelende situatie maar we zijn hierin gebonden aan het landelijke beleid."

Ondertussen worden voorbereidingen getroffen voor de nieuwe teststraat: „Naar verwachting kan deze eind september in gebruik worden genomen.”

Voorrang zorgpersoneel

GGD Flevoland heeft verder besloten een pilot te starten om zorgpersoneel van Flevolandse zorginstellingen met voorrang te testen: „De pilot start deze week en zal voor beperkte tijd lopen.”

Zodra er landelijk beleid is, sluit de GGD daar bij aan. Ook stopt de test op het moment dat de capaciteit van de laboratoria is uitgebreid.