DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GGD Flevoland geeft richtlijnen voor buitenspelen: „Merken dat het vragen oproept”

GGD Flevoland geeft richtlijnen voor buitenspelen: „Merken dat het vragen oproept”
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

Bericht van de website van GGD Flevoland:

Groepsvorming is verboden, maar er geldt een uitzondering voor kinderen jonger dan 12 jaar die buiten spelen. We merken dat dit veel vragen oproept bij inwoners. We volgen de richtlijn van het RIVM. Hieronder staat de richtlijn.

Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig klachten te krijgen van het coronavirus en weinig bij te dragen aan de verspreiding van het coronavirus.

Kinderen kunnen prima met andere kinderen spelen als ze géén klachten hebben zoals koorts, verkoudheid of hoest. Maar liever niet met een groep, maar met een paar andere kinderen. Bijvoorbeeld een partijtje voetballen met een grote groep kinderen is geen goed idee, maar met een paar kinderen op doel schieten of overschieten zou wel prima kunnen. Andere contactspelletjes doen zoals tikkertje is geen goed idee, maar spelen in een speeltuin met een paar kinderen kan wel.

Belangrijk is dat ook kinderen zo veel mogelijk intensief lichamelijk contact proberen te vermijden en dat zij voor en na het spelen met speelgoed/toestellen hun handen wassen.

Overzicht coronamaatregelen