DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gevaarlijkste kruispunten in Dronten: meeste letselgevallen op Biddingweg/Wisentweg

Redactie: M.H.

DRONTEN - De kruising Biddingweg - Wisentweg is het gevaarlijkste kruispunt in de gemeente Dronten. Dat blijkt althans uit het overzicht van kruispuntongevallen in de periode 2013 - 2019, zoals gepubliceerd door de ambulancedienst en GGD Flevoland.

In het overzicht zijn per kruispunt de aantal ongevallen opgesomd, waarbij ambulancezorg is verleend. Niet meegenomen zijn de verkeersongevallen waarbij geen sprake was van letsel of waarbij de slachotffers op eigen gelegenheid naar huisarts of ziekenhuis zijn gegaan voor behandeling. ,,De cijfers zijn dus geen absolute maat voor het totaalaantal verkeersongevallen", schrijft de GGD.

De gemeente Dronten telt tien kruispunten met vijf of meer letselgevallen. Zij liggen vrijwel allemaal in het buitengebied. Binnen de bebouwde kom staat alleen de Fazantendreef - De Oost op die lijst.

Gevaarlijkste kruispunten

Aantal letselgevallen in de periode 2013 - 2019.

  1. Biddingweg - Wisentweg 9
  2. Biddingringweg - Elburgerweg: 8
  3. Bremerbergweg - Alikruikweg: 7
  4. Hanzeweg - Roggebotweg - Oudebosweg: 6
  5. Biddingweg - Elandweg: 6
  6. Tarpanweg - De Wieling: 6
  7. Elburgerweg - Olsterpad: 6
  8. Biddingringweg - Harderringweg - Nonnetjesweg: 6
  9. De Oost - Fazantendreef: 5
  10. Biddingringweg - Dronterweg: 5

De kruispunten zijn niet gevaarlijk. Mankeert niets aan. De figuren die er te hard en onvoorzichtig misbruik van maken zijn gevaarlijk. Men is te beroerd om even te wachten, goed om zich heen te kijken en eventueel voorrang te verlenen, als dat nodig is.
Ad Vos | zondag 5 april 2020 10:52