DeDrontenaar.nl

Woensdag, 27 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad zwijgt over verkeersknelpunt Roggebot: „We gáán er niet over”

Redactie: M.H.

DRONTEN - De PvdA probeerde de gemeenteraad donderdag te verleiden tot een standpunt over het verkeersknelpunt Roggebot. De overige fracties zagen het niet zitten. „We gáán er niet over”, zei wethouder Nico Verlaan.

B en W denken dat een groot deel van het probleem is opgelost als de brug straks wordt verhoogd naar 7 meter, zo schreef het college de afgelopen maand in antwoord op vragen van de VVD. Met de aanleg van de nieuwe brug wordt rond 2020 begonnen.

Het loopt vol

De PvdA wil dat de verkeerssituatie bij Roggebotsluis eerder wordt aangepakt en diende daartoe een motie in. Jaap Kodde (VVD) zag de flessenhals eveneens als een probleem: „Ik maak me zorgen over de Hanzeweg. Het verkeer blijft maar toenemen en als je ziet hoe het volloopt bij Roggebot…”

„We gaan niet over de Roggebot, ook al ligt-ie in onze gemeente”, reageerde wethouder Nico Verlaan, die de motie ontraadde. Dat was opvallend, want dezelfde wethouder moedigde de gemeenteraad vorig jaar juist aan om een motie aan te nemen over de verdubbeling van de N50 tussen Kampen en Hattemerbroek;

Deze keer overtuigde Verlaan zelfs de VVD, de laatste maanden in Dronten warm pleitbezorger voor verbeteringen bij Roggebot. Daardoor bleef er geen enkele partij over die de motie van de PvdA wilde steunen. De socialisten kozen eieren voor hun geld en trokken de motie in.

Knooppunt Roggebot