DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad ziet niets in blanco cheque die CDA aan Dorpsbelangen wil geven

Gemeenteraad ziet niets in blanco cheque die CDA aan Dorpsbelangen wil geven
Wethouder Irene Korting (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het CDA kwam vorige maand met het plan om Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant extra subsidie te geven. B en W gingen uiteindelijk met de eer strijken door de subsidie te verdubbelen en ook STADronten erbij te betrekken. Een poging van het CDA om toch nog iets extra’s te doen voor de drie clubs, liep donderdag spaak.

Het CDA vond de verdubbeling van de subsidies belangrijk. De partij wees op de stijgende kosten voor evenementen, onder andere vanwege de inzet van beveiliging en EHBO. De christen-democraten gingen nog een stapje verder en wilden dat de gemeente geen extra voorwaarden aan die subsidie stelt.

Rompslomp

Een blanco cheque ging de rest van de gemeenteraad echter veel te ver. Wethouder Irene Korting (VVD) wees op de subsidieverordening, waarin staat dat er nu eenmaal verantwoording moet worden afgelegd bij subsidies boven de 5.000 euro.

„Levert dat extra rompslomp op?”, wilde Siert Jan Lap (CDA) weten. „De procedure blijft hetzelfde”, antwoordde de wethouder. Het CDA koos daarop eieren voor haar geld en trok haar voorstel in.