DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad vraagt om geduld bij aanpak geluidsoverlast van De Zuid in Dronten

Redactie: M.H.

DRONTEN - Op advies van de gemeenteraad is wethouder Irene Korting bezig met een ‘breedgedragen’ voorstel voor het opknappen van De Zuid en de Walvisstraat. Om vooruitlopend daarop nu al ruim een half miljoen euro uit te geven aan een geluidsarme asfaltlaag voor De Zuid, gaat de gemeenteraad veel te ver.

De SP voert actie tegen de geluidsoverlast van het verkeer op De Zuid. Zij kwamen met het voorstel om nu al 516.000 euro uit te trekken voor asfalt. „Want de bewoners langs De Zuid willen niet langer in de herrie zitten”, zei fractievoorzitter Peter Duvekot.

Open Hof

De gemeenteraad heeft eerder al een besluit genomen over de renovatie van De Zuid. Dat gebeurde vooral vanwege de bezwaren tegen het omleggen van de straat naar de andere kant van de Open Hof. De wethouder kreeg de opdracht om met een oplossing te komen ‘die draagvlak geniet bij omwonenden’.

Wethouder Irene Korting (VVD) zei dat ze in het eerste kwart van 2019 met de omwonenden in gesprek wil. Vervolgens moet in het tweede kwartaal de schop de grond in: „Om dan nu al een half miljoen euro uit te geven, dat lijkt me een slechte investering.” Behalve de SP was de hele gemeenteraad het met haar eens.

Dossier omleggen De Zuid