DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad Dronten wil uitstel Vliegveld Lelystad tot 2023

Gemeenteraad Dronten wil uitstel Vliegveld Lelystad tot 2023
Lelystad Airport
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Alle fracties van de gemeenteraad van Dronten hebben een ‘brandbrief’ gestuurd naar de tweede kamer over vliegveld Lelystad. „De brief verzoekt om een opschorting van het geplande zakelijke en vakantie vliegverkeer op Luchthaven Lelystad tot na de nieuwe indeling van het luchtruim in 2023”, aldus initiatiefnemer GroenLinks op haar website.

GroenLinks vervolgt: „De brief stelt dat er de afgelopen tijd veel en terechte aandacht is geweest over de geplande aan- en uitvliegroutes van Luchthaven Lelystad over de provincies Gelderland en Overijssel. Het effect van de vliegroutes over de provincie Flevoland is echter nog schrijnender. Door gevaar voor interferentie met het vliegverkeer van Schiphol moeten vliegtuigen van en naar Luchthaven Lelystad op een hoogte van 600 meter over het Flevolands grondgebied vliegen.”

„Naast het uitstel vragen de fracties ook om de beperkingen voor Luchthaven Lelystad op te heffen waardoor vliegtuigen direct naar kruishoogte kunnen stijgen. Verder wordt aandacht gevraagd voor de Continuous Descent Approach waardoor aankomende vliegtuigen minder geluidoverlast veroorzaken.”