DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad Dronten schaart zich achter plannen voor ‘nieuwe democratie’

Gemeenteraad Dronten schaart zich achter plannen voor ‘nieuwe democratie’
Marianne Witteveen (ChristenUnie)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De nieuwe coalitie van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie wil de hele gemeenteraad en samenleving betrekken bij wat er de komende vier jaar in de gemeente Dronten gebeurt. Dat plan staat in het nieuwe coalitieakkoord en dat leidde vanavond nauwelijks tot discussie in de raad.

Het coalitieakkoord heeft de naam ‘Naar nieuwe verbindingen’ gekregen. Het woord verbindingen stond dan ook centraal tijdens het korte debat. „Een eerste stap richting een nieuwe vorm van politiek”, zei Lazise Hillebregt (D66) over het akkoord.

Spannend

Suzanne Stoop (PvdA) constateerde dat de raadsvergaderingen in het verleden niet spannend waren, omdat het standpunt van de coalitie bij voorbaat vast stond: „Mijn waardering dat u dit pact samen met ons wilt aangaan.” Peter Duvekot (SP) reageerde afwachtend: „Wat ben ik blij dat ik niet in uw schoenen sta.”

Paul Vermast (GroenLinks) en Siert Jan Lap (CDA) herhaalden nog een keer dat zij graag deel hadden uitgemaakt van de coalitie. „U wilt verbindingen aangaan, maar het CDA deed de afgelopen veertig jaar niet anders”, zei Lap.

Trots

De drie coalitiepartijen zelf waren lovend. Marianne Witteveen (ChristenUnie): „Ik ben trots op onze onderhandelaars.”

Remco de Maaijer (VVD) over het nieuwe college: „Het is een sterk team. Wij verwachten er veel van en hebben er vertrouwen in.” Ook Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) kijkt vol vertrouwen uit naar de komende periode.