DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenten aan andere kant Veluwemeer roepen op om klachten Lowlands te melden

Gemeenten aan andere kant Veluwemeer roepen op om klachten Lowlands te melden
Lowlands
Foto: Bas Uterwijk
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De gemeenten Elburg en Oldebroek roepen inwoners op om eventuele overlast van Lowlands te melden. Dat kan dit jaar voor 't eerst via WhatsApp en sms. Voor klachten worden de inwoners doorverwezen naar de gemeente Dronten.

De gemeente Nunspeet doet mee aan het gezamenlijk verzamelen van meldingen over geluidsoverlast. In tegenstelling tot Elburg en Oldebroek heeft Nunspeet echter geen oproep geplaatst op haar site en in de lokale huis-aan-huiskrant.

Raad van State

„Elk jaar zijn er in juni en augustus twee muziekevenementen bij Walibi”, melden de websites en krantenpagina's van Elburg en Oldebroek, „De Raad van State was twee jaar geleden akkoord met de gestelde geluidsnormen in de vergunning van de gemeente Dronten.”

„Inwoners van omringende gemeenten hebben toch last van de evenementen. Tijdens Defqon 2018 zijn er geluidsmetingen gedaan. De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek laten tijdens Lowlands opnieuw metingen doen. U kunt daarbij helpen. Als u overlast ervaart tijdens het evenement kunt u dit meteen melden.”

Beter inzicht

Bewoners wordt gevraagd ook de mate van overlast aan te geven: „Hiermee krijgt de geluidsdeskundige ter plaatse beter inzicht in de geluidsoverlast.”

De beide gemeenten kondigen aan dat ze met de meetresultaten gaan bekijken of de vergunningsvoorschriften zijn nageleefd: „Ook onderzoeken we of de vergunningsvoorschriften voldoende bescherming bieden en of ze nog voldoen aan de best beschikbare technieken. De uitkomsten hiervan bespreken we met de gemeente Dronten, Walibi en de organisatie van de betreffende evenementen.”