DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 26 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente wil minder eiken, provincie gaat juist 348 eiken planten in Dronten

Redactie: M.H.

DRONTEN - Wethouder Roelof Siepel heeft vorige week gezegd dat de gemeente Dronten mogelijk gaat kijken naar het terugbrengen van het aantal eiken. Volgende week begint de provincie Flevoland met het planten van 348 eiken in de bermen van de Dronterringweg. Het betekent dat het aantal eiken in de gemeente Dronten juist met 17% toeneemt.

De ChristenUnie-wethouder deed zijn uitspraak in antwoord op een vraag over de bestrijding van de eikenprocessierups. Hij vertelde dat er momenteel in de gemeente Dronten ongeveer 1.600 eiken staan.

Passage Dronten

De provincie Flevoland start volgende week met het aanplanten van groen rondom de Passage Dronten (Overijsselseweg N307). De werkzaamheden duren tot eind maart of begin april.

Op de Dronterringweg, de N711 parallel aan de N307, geldt in die periode een plaatselijke snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Weggebruikers op de Overijsselseweg ondervinden geen hinder.

348 eiken

In de bermen van de Dronterringweg worden 348 eiken geplant. Daarnaast brengt de provincie in het talud van de Overijsselseweg, tussen de rotonde bij De Noord en de ovonde Hanzeweg, bosplantsoen en enkele bomen aan.

Het bosplantsoen bestaat uit 11 verschillende soorten struiken. Tussen het bosplantsoen worden naast eiken ook beuken, lindes, zoete kers en de fladderiep geplant. Tot slot zaait de provincie de grasbermen weer opnieuw in.