DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente wil meer intimiteit bij Hospice Dronten ondanks drukke weg

Gemeente wil meer intimiteit bij Hospice Dronten ondanks drukke weg
Hospice Dronten.
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten wil aparte gesprekken voeren met het hospice over de omlegging van De Zuid. „We willen daar meer intimiteit maken”, zegt landschapsarchitect Annemiek van Koldenhoven van het door de gemeente ingeschakelde bureau BDP Khandekar.

De gemeente hield maandag een inspraakmiddag over onder andere de omlegging van De Zuid naar de andere kant van kerkcentrum Open Hof. Het hospice is gevestigd aan de verkeersluwe kant van de Open Hof, aan de Copernicuslaan. Na de omlegging wordt het daar een stuk drukker.

Uitvaarten

Een bezoeker van de inspraakmiddag maakte zich zorgen over die verkeersdrukte, vooral omdat er regelmatig uitvaarten plaatsvinden vanuit het hospice. Annemiek van Koldenhoven antwoordde dat ze graag met het hospice rond de tafel wil om het ontwerp voor het terrein te bespreken.

De landschapsarchitecte denkt onder andere aan een wal rondom de tuin van het hospice: „Zodat de ruimte beslotener en intiemer wordt.”

Parkeren

Gebruikers van het hospice moeten straks met name parkeren op het parkeerterrein De Bolder. De gemeente wil een goed voetpad aanleggen tussen De Bolder en het hospice.

Dossier omleggen De Zuid