Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente tegen Suydersee: Waarom hou je geen koopzondagen in reserve?

Gemeente tegen Suydersee: Waarom hou je geen koopzondagen in reserve?
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Winkelcentrum Suydersee heeft haar maximum aantal van veertien koopzondagen voor het kalenderjaar 2018 voorlopig vastgesteld. Burgemeester Aat de Jonge vraagt zich af of dit verstandig is: „Waarom hou je niet één of twee zondagen in portefeuille?”

De gemeenteraad heeft een maximum aantal van 14 koopzondagen per jaar vastgesteld. Dit jaar waren er ondernemers die kort voor Sinterklaas een vijftiende koopzondag hebben afgedwongen. Aat de Jonge benadrukt dat dit eenmalig was: „Voor volgend jaar geldt: veertien is veertien.”

De burgemeester gaat eind januari rond de tafel zitten met de betrokkenen over de koopzondagen. Vooruitlopend daarop heeft het winkelcentrum alvast 14 zondagen uitgekozen voor 2018. Die data mogen in de loop van het jaar gewijzigd worden. „Maar ze kunnen straks niet meer zeggen: die 14 zondagen zijn al vastgesteld en we willen een extra zondag”, aldus de burgemeester.

Stelling van de Week

DeDrontenaar.nl heeft de politiek de vraag voorgelegd of er na de komende gemeenteraadsverkiezingen moet worden vastgehouden aan het maximum aantal van 14 koopzondagen per jaar. Onze 'Stelling van de Week' luidt: Winkels in de gemeente Dronten mogen elke zondag open zijn.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo