Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente start enquête in Suydersee na ‘tik op de vingers’ aan winkeliers door gemeenteraad

Gemeente start enquête in Suydersee na ‘tik op de vingers’ aan winkeliers door gemeenteraad
DOES stopte de sponsoring van de Sinterklaasintocht.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - De voltallige gemeenteraad heeft de ondernemers van winkelcentrum Suydersee in februari een ferme tik op de vingers gegeven. Wethouder Irene Korting kreeg de opdracht om de samenwerking met stichting DOES waar nodig te herzien. Als vervolg hierop is de gemeente nu een enquête gestart onder de winkeliers.

Aanleiding van het besluit van de gemeenteraad was in februari het stopzetten van de sponsonring van Koningsdag, de Sinterklaasintocht en andere lokale evenementen door de stichting DOES.

Verschillende raadsfracties vonden al langer dat deze stichting niet goed functioneerde. De gemeenteraad gaf de wethouder de opdracht de samenwerking te herzien.

Reclamebelasting

Stichting DOES is opgericht om activiteiten te organiseren in het winkelcentrum. Deze worden betaald uit de gemeentelijke reclamebelasting, die alle ondernemers sinds 2016 moeten betalen.

De gemeente schrijft nu in een persbericht over de evaluatie: „Om inzicht te krijgen of alle afspraken aan de verwachtingen voldoen heeft de gemeente in overleg met stichting DOES een enquête opgesteld die nu van start gaat.”

Alle ondernemers uit het winkelcentrum Suydersee ontvangen een brief met toegang tot de online vragenlijst. Op deze manier kunnen winkeliers hun mening te geven over de reclamebelasting.

Stichting DOESOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo