DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente koopt grond in Hanzekwartier, bedrijven Talen en Broeders verhuizen

Gemeente koopt grond in Hanzekwartier, bedrijven Talen en Broeders verhuizen
Het pand van Talen aan de Energieweg 6.
Foto: Google Streetview
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten wil de grond van bedrijven in het Hanzekwartier opkopen om er woningen te kunnen bouwen. Nog voor de gemeenteraad hierover een besluit heeft genomen, zijn er al twee percelen te koop aangeboden. Het gaat om Talen Vastgoedonderhoud en de kavel die wordt gehuurd door Broeders Orthopedische Schoentechniek.

Energieweg 6

B en W melden aan de gemeenteraad dat over de prijs van het perceel van 1.880 vierkante meter en de gebouwen van Talen aan de Energieweg 6 al overeenstemming is bereikt. Voorwaarde is wel dat Talen het voornemen om zich te vestigen op de Poort van Dronten daadwerkelijk uitvoert.

Bedrijfsweg 11-13

Broeders Orthopedische Schoentechniek is huurder van de Bedrijfsweg 11-13. Dit bedrijf heeft dan ook niets te maken met de verkoop. Onlangs stonden het bedrijfspand en de bijbehorende woning voor 485.000 euro te koop bij een makelaar.

De gemeente heeft een aankoopmakelaar ingeschakeld om te onderhandelen over de prijs voor het perceel van 995 vierkante meter. Broeders gaat in Dronten verder vanaf De Spaarne 71, het pand van Leisure World. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Biddinghuizen en Kamperveen.