DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente kiest voor ‘cosmetische aanpak’ parkeergarage: „We merken veel ongerief”

Gemeente kiest voor ‘cosmetische aanpak’ parkeergarage: „We merken veel ongerief”
De entree vanaf de Schouwstraat.
Foto: Google Streetview
Redactie: M.H.

DRONTEN - „We merken veel ongerief en zorgen, het is er heel donker.” Dat zegt wethouder Irene Korting over de ondergrondse parkeergarage in Suydersee. Toch kiezen B en W in hun actieplan voor het winkelcentrum alleen voor een ‘cosmetische aanpak’.

De onderhoudsbeurt bestaat uit een nieuw verfje voor de parkeergarage en het aanpassen van de verlichting.

Het gemeentebestuur heeft in haar actieplan voor Suydersee drie opties gepresenteerd. Als het aan het college ligt, wordt er gekozen voor het meest sobere pakket. Dit kost de gemeente 95.000 euro.

Duurdere varianten

Door die keuze vervallen de duurdere varianten voor de parkeergarage. Die bestonden bijvoorbeeld uit het aanpakken van de vloer en het volledig vernieuwen van de verlichting.

In de meest ingrijpende variant werd ook de herinrichting van de beide voetgangersentrees - bij de Action en bij de Blauwe Vlinder - genoemd. In dit plan moesten de ingangen bovengronds lichter worden, met veel glas.

Ik snap het wel. In het gemeentehuis zelf gaat al het geld zitten met de daarbij de verwachting dat het budget flink overschreden gaat worden. Dan kun je maar beter bezuinigen op andere projecten zodat je nog wat overhoud........
Jaja | dinsdag 14 juli 2020 13:58
Ik denk dat u gelijk heeft, maar of de gemeente iets overhoud?? Men verzint een nieuwbouw project dat bv. 50 miljoen kost, maar er staat toevallig iets te koop dat ook geschikt is voor 35 miljoen, men "berekent" dan, dat men 15 miljoen over heeft. Vervolgens moet nog wel alles worden verbouwd natuurlijk, even niet "op gerekend", dus "overhouden" heeft bij de overheid een iets andere betekenis dan bij gewone mensen. Iets "over hebben" voor gewone mensen is weer iets anders.
H Pereboom | maandag 20 juli 2020 12:05