DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente en ondernemers bereiken akkoord over evenementen

Gemeente en ondernemers bereiken akkoord over evenementen
Aschwin Koggel (DOES), Dirk Minne Vis (wethouder), Bert Trompetter (DOES) en Ed Giesen (gemeente Dronten).
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente en de ondernemers in het centrum van Dronten hebben vanmorgen een convenant ondertekend. Het nieuw opgerichte Ondernemersfonds krijgt jaarlijks 150- tot 180.000 euro van de gemeente en gaat daarmee evenementen organiseren in winkelcentrum Suydersee.

Er is de afgelopen jaren veel vergaderd over de oprichting van het Ondernemersfonds. Tot nu toe werden de activiteiten in Suydersee betaald uit het potje van de winkeliersvereniging. Niet alle ondernemers zijn echter lid van die vereniging en daarom is nu de reclamebelasting ingevoerd. Vorig jaar heeft de gemeenteraad hiervoor het licht op groen gezet.

In de nieuwe constructie legt de gemeente een reclamebelasting op aan alle ondernemers in het centrum. Dit geld wordt doorgesluisd naar de stichting DOES (Dronter Ondernemersfonds Evenementen Suydersee). Zij organiseren daarmee activiteiten.

Activiteitenprogramma

De stichting heeft inmiddels een activiteitenprogramma voor 2016 vastgesteld. Hoogtepunt moet de viering van het 10-jarig bestaan van winkelcentrum Suydersee worden. Het programma kent een voorzichtige opbouw voor de zomer en krijgt richting feestdagen meer en meer activiteiten.

Bestuur DOES

Het bestuur van de stichting DOES bestaat uit:

  • Bert Trompetter
  • Aschwin Koggel
  • Marcel Slot
  • Guillaume Naipal