Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten zegt nee tegen driehonderd extra asielzoekers in AZC

Gemeente Dronten zegt nee tegen driehonderd extra asielzoekers in AZC

DRONTEN - B en W van Dronten hebben nee gezegd tegen het verzoek om het asielzoekerscentrum aan de Vossemeerdijk voor een periode van twee jaar met driehonderd plaatsen te mogen uitbreiden. Dronten vindt dat asielzoekers beter gespreid moeten worden over het land.

Vanwege een lichte stijging van het aantal asielaanvragen had het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) de gemeente Dronten gevraagd om mee te werken aan een uitbreiding.

B en W schrijven in een reactie dat er een scheve verhouding is van opvang en AZC’s over het land. Ook vindt het gemeentebestuur dat de gemeenten in Flevoland zich al meer dan genoeg inspannen voor de opvang van asielzoekers en huisvesting van statushouders.

Genoeg gedaan

Het college wijst erop dat Dronten al meerdere malen haar hulp aan het COA heeft aangeboden: van oorspronkelijk 600 opvangplaatsen, naar 800, naar 1000, naar tijdelijk 1300 en naar uiteindelijk 1000.

Daarnaast is er vier jaar geleden aangeboden een nevenvestiging van het AZC in de gemeente Dronten te starten. B en W zijn bang dat de steun onder de inwoners minder wordt als er nu opnieuw ‘ja’ wordt gezegd tegen het COA.

Tenslotte wijst het gemeentebestuur op de mogelijke extra kosten, bijvoorbeeld voor jeugdhulp, onderwijs en veiligheid.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo