Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten wil als de nood aan de man komt echt wel extra asielzoekers opvangen

Gemeente Dronten wil als de nood aan de man komt echt wel extra asielzoekers opvangen
Danieke van Baal (GroenLinks)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De fracties van GroenLinks en PvdA hebben vanavond hun zorgen geuit over de weigering van de gemeente Dronten om tijdelijk 300 extra asielzoekers op te vangen in het AZC aan de Vossemeerdijk. Burgemeester Jean Paul Gebben zei in een reactie dat de deur voor het COA open staat als de nood aan de man mocht komen.

Danieke van Baal (GroenLinks) en Suzanne Stoop (PvdA) wilden vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering graag debatteren over de brief van B en W aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Volgens de burgemeester was dat om vergadertechnische redenen niet mogelijk.

Echt nodig

Van Baal beperkte zich daarom tot de vraag wat de gemeente Dronten doet als de nood oploopt en die 300 extra plekken ècht nodig zijn. „Dat staat in de brief aan het COA”, antwoordde de burgemeester.

Volgens het gemeentebestuur moeten de asielzoekers eerlijker over de gemeenten verdeeld worden. „Maar het COA kan altijd met ons in gesprek gaan als de nood hoog is”, stelt Gebben.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo