DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten trekt boetekleed aan en rookt de vredespijp met Aeres Hogeschool

Gemeente Dronten trekt boetekleed aan en rookt de vredespijp met Aeres Hogeschool
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het voltallige college van B en W heeft tegenover Aeres Hogeschool Dronten het boetekleed aangetrokken. Dit naar aanleiding van het besluit om aanvragen voor nieuwe studentenwoningen voorlopig niet in behandeling te nemen. Het college betreurt de wijze waarop de communicatie over dit besluit heeft plaatsgevonden.

De gemeente Dronten is bezig met het opstellen van een nieuw beleid voor studentenhuisvesting. In afwachting daarvan is in maart besloten dat aanvragen voor nieuwe studentenwoningen voorlopig geen kans maken. Directeur Rieke de Vlieger van Aeres Hogeschool Dronten reageerde gepikeerd. „Wij zijn zeer gedupeerd”, zei ze tegen DeDrontenaar.nl.

Overvallen

Burgemeester en wethouder zijn daarop in gesprek gegaan met de Aeres Groep. De school liet in dat gesprek weten, dat de publicatie precies op het moment kwam dat nieuwe studenten zich aanmeldden: „Aeres voelde zich overvallen door het genomen besluit”, schrijft het college aan de gemeenteraad.

Het gemeentebestuur heeft excuses aangeboden, maar heeft de school ook gemeld dat het aantal studentenkamers niet afneemt. Bovendien hebben B en W erop gewezen dat er maar weinig aanvragen voor nieuwe studentenwoningen binnenkomen.

Volgens het college is het belang van de christelijke agrarische hogeschool voor Dronten nog eens onderstreept: „Wij zijn met elkaar tot de conclusie gekomen dat we goede ontwikkelingen doormaken en tot mooie resultaten komen.”

Dossier studentenhuisvesting