DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten plaatst borden ‘verboden te zwemmen’ in havenkom en gaat ook handhaven

Gemeente Dronten plaatst borden ‘verboden te zwemmen’ in havenkom en gaat ook handhaven
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Wij zien erop toe dat er wordt gehandhaafd.” Dat meldt de gemeente Dronten over het zwemverbod in de havenkom van Dronten. Vorige week zijn er verbodsborden geplaatst.

Een woordvoerder van de gemeente wijst erop dat het altijd al verboden was om in de haven te zwemmen in verband met het gevaar voor de zwemmers: „Maar nu zijn er borden geplaatst om dit duidelijker tot uitdrukking te brengen.”

Havenmeester

Aanleiding was een oproep van havenmeester Geert Eggen van Watersportvereniging Dronten. Hij wees op het gevaar voor de zwemmers: „Boten kunnen niet snel uitwijken. Passanten zijn onbekend in de haven van Dronten en schrikken van de zwemmers. De zwemmers kun je vanuit je boot slecht zien, alleen hun hoofden zijn zichtbaar.”

De havenmeester heeft als idee geopperd om een ballenlijn te leggen in het gedeelte achter het politiebureau. Daar zou dan volgens hem veilig gezwommen kunnen worden. De gemeente heeft deze suggestie niet overgenomen: „Het verbod geldt voor de hele havenkom.”

Zwemmen in de havenkom

Prima zaak. Behalve het gevaar voor de scheepvaart is er ook gevaar voor het verkeer alsmede al die rotzooi die ik iedere morgen zie.
Leusink | dinsdag 14 juli 2020 16:42
Zou ook handig zijn dat er, naast een ballenlijn, borden voor het boot verkeer geplaatst worden, met minder uw snelheid. Die keren dat het mooie was de afgelopen weken en ik langs de havenkom reed zag het er heel gezellig uit, wanneer de jeugd aan het zwemmen was.
Haje Nuis | woensdag 15 juli 2020 15:55
Zag er gezellig uit dat de jeugd aan het zwemmen waren in de Havenkom. Maak strandjes op andere plekken voor de jeugd aan het water waar ze heerlijk kunnen zwemmen en zich vermaken .
Fransien Melenhorst | donderdag 16 juli 2020 09:21