Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten onderzoekt mogelijkheden om mee te werken aan intensieve veehouderij

Gemeente Dronten onderzoekt mogelijkheden om mee te werken aan intensieve veehouderij
Foto: Andrew Martin

DRONTEN - Een aantal agrariërs in de gemeente Dronten wil haar intensieve veehouderij uitbreiden. De gemeente onderzoekt of er kan worden meegewerkt aan de mogelijkheid om intensieve veehouderijen de ruimte te geven tot zevenduizend vierkante meter aan bebouwing.

De gemeente Dronten heeft vijf jaar geleden het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Daarbij was de agrariërs beloofd dat allerlei procedures korter en goedkoper zouden worden. „Voor een merendeel van de agrariërs is dit ook werkelijkheid geworden, behalve voor de agrariërs met vee”, schrijven B en W aan de gemeenteraad.

Stikstof

Vanwege de onzekerheid rond met name de stikstofproblematiek heeft de gemeenteraad indertijd besloten de veehouderijen buiten het bestemmingsplan te laten. De gemeente werkt nu aan een nieuw bestemmingsplan voor die veehouderijen. Daarbij wordt rekening gehouden met de uitspraak van de Raad van State over de stikstofaanpak.

Uitbreiden

Bij de opstelling van dat nieuwe bestemmingsplan wordt gekeken naar de wens van een aantal ondernemers om de intensieve veehouderij uit te breiden. Deze wens wordt ook door belangenorganisatie LTO genoemd.

De gemeente is nog aan het onderzoeken hoe daaraan kan worden meegewerkt. Daarbij wordt van alle kanten naar het onderwerp gekeken, ook vanuit de ‘maatschappelijke context’.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo