Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten maakt serieus werk van huisvesting Christiaan Huygensafdeling

Gemeente Dronten maakt serieus werk van huisvesting Christiaan Huygensafdeling
Peter van Bergen
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeente Dronten maakt serieus werk van de huisvesting van de Christiaan Huygensafdeling in het schooljaar 2019/’20. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) denkt dat er binnen twee weken duidelijkheid is.

Marloes Hotting (ChristenUnie) stelde gisteravond vragen over de opleiding: „De huidige huisvesting loopt op z'n eind. Ouders vrezen dat er vanaf mei geen locatie voor hen is. Kunt u hierin meer duidelijkheid geven?”

Semi-permanent gebouw

Wethouder Van Bergen herinnerde eraan dat de ‘school voor hoogbegaafde kinderen’ geen zelfstandige school is, maar een dependance van christelijke basisschool Het Kompas. De afdeling maakt tot de zomervakantie gebruik van het semi-permanente gebouw van De Windroos. Dit onderkomen wordt daarna afgebroken.

De gemeente is met het bestuur van de dependance (stichting Codenz) in gesprek over een oplossing. „We hebben diverse oplossingen in beeld gebracht en besproken”, zegt de wethouder.

Eén locatie

Brenda Berghorst (CDA) heeft begrepen dat de opleiding mogelijk opgesplitst wordt: „Ik wil benadrukken dat het in belang van het onderwijs is als het op één locatie kan.” „Dit signaal neem ik mee”, reageerde Van Bergen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo