DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten loopt niet vooruit op besluit Floriade: „Wij wachten af”

Gemeente Dronten loopt niet vooruit op besluit Floriade: „Wij wachten af”
Foto: Zomerenquête DeDrontenaar.nl 2018
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten steekt jaarlijks 50.000 euro in de presentatie van Dronten op de Floriade in Almere. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) past dit bedrag nog niet aan, nu er discussies zijn over het al dan niet doorgaan van de Floriade: „We laten het afhangen van de ontwikkelingen.”

Van Amerongen wijst erop dat de gemeenteraad van Almere nog in discussie is over de Floriade: „Daar zijn drie scenario’s: of gewoon doorgaan of in afgeslankte vorm doorgaan of cancelen. Dat wachten wij af.”

50.000 euro per jaar

Voor zowel dit jaar als volgend jaar staat er 50.000 euro op de begroting van de gemeente Dronten. „Onze insteek is dat heel Flevoland moet kunnen profiteren van de Floriade”, schrijven B en W, „Wij richten ons op de kansen die er in Dronten liggen, bijvoorbeeld op het gebied van arrangementen.”

De inwoners van de gemeente Dronten zijn niet heel enthousiast over de inzet van de gemeente, zo bleek twee jaar geleden uit een enquête van deze krant (zie afbeelding). Binnen de gemeenteraad is de SP er fel op tegen. Provinciaal is deze partij gisteren de petitie ‘Stop de Floriade Nu’ gestart.