DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten houdt vol: Boerenprotest is niet gemeld

Gemeente Dronten houdt vol: Boerenprotest is niet gemeld
Gemeentehuis Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Agractie Flevoland beweert dat de manifestatie van vanavond op het Meerpaalplein is gemeld bij de gemeente Dronten. De gemeente houdt op haar beurt vol dat het boerenprotest niet bijtijds is aangemeld. Pas vanmorgen rond tien uur zou er voor 't eerst contact zijn geweest. Wel zegt de gemeente inmiddels in gesprek te zijn met de initiatiefnemer van de manifestatie.

In een persverklaring schrijft de gemeente Dronten: „Gisteren kregen we te horen dat er mogelijk een boerenprotest manifestatie plaats zou vinden op het Meerpaalplein. Een demonstratie of bijeenkomst van deze aard moet in Dronten 36 uur van te voren worden aangemeld (APV), dit is niet gebeurd.”

„We zijn inmiddels in gesprek met de initiatiefnemer van de manifestatie. Ondanks dat de initiatiefnemer niet op tijd een melding heeft gedaan, kijken we naar wat we wel mogelijk kunnen maken om de manifestatie vanuit de gemeente te faciliteren waar nodig, om de demonstratie zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.”

24 of 36 uur

Overigens staat in artikel 2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (pdf) inderdaad dat een betoging 36 uur van tevoren moet worden aangekondigd bij de burgemeester. Op haar website schrijft de gemeente echter dat het 24 uur van tevoren moet. Vanmiddag rond drie uur is dat veranderd in 36 uur.

Agractie Flevoland

Website gemeente Dronten
vanmiddag 14:50 uur:

Website gemeente Dronten
vanmiddag 15:05 uur: