Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten gaat serieus kijken naar ontlasten van mantelzorgers

Gemeente Dronten gaat serieus kijken naar ontlasten van mantelzorgers
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: © Eelco Lindhout

DRONTEN - Mantelzorgers zijn vaak overbelast en moeten regelmatig even ‘op adem komen’. De gemeente Dronten gaat kijken hoe ze daarbij kan helpen. De gemeenteraad zette daarvoor donderdag het licht op groen.

Vrijdag was het de Dag van de Mantelzorg. De gemeenteraad vond het de avond ervoor een mooi moment om een motie aan te nemen over de zogenaamde ‘respijtzorg’. Deze zorg moet mantelzorgers nieuwe kracht geven.

De motie werd ingediend op initiatief van de ChristenUnie. Zij wijzen erop dat er in Lelystad binnenkort een ‘respijthuis’ wordt geopend met vier plaatsen. Hier kunnen mantelzorgers tot rust komen. De motie roept niet op om het in Dronten hetzelfde te doen, maar wil wel kijken naar de behoeften en mogelijkheden.

Zwaar onder druk

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) zei signalen te krijgen dat mantelzorgers zwaar onder druk staan: „Zij verdienen aandacht en ondersteuning, ook vanuit de gemeente.”

De motie werd dan ook door de voltallige gemeenteraad omarmd.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo