DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten betaalt de helft van het nieuwe fietspad bij de Colijnweg

Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, wordt er toch weer een fietspad aangelegd aan de noordzijde van de Dronterringweg bij de Colijnweg. De gemeente neemt dan 50% van de totale kosten van 150.000 euro voor haar rekening, de provincie betaalt de andere helft.

Bewoners van de Colijnweg en Ketelhaven werden vorig jaar verrast door de mededeling van de provincie dat het fietspad was geschrapt. In plaats van de relatief veilige oversteek bij rotonde De Noord zouden de fietsers middenop de drukke Dronterringweg moeten oversteken.

Onderling overleg

Provinciale Staten had zich in het verleden nog uitgesproken vóór handhaving van het fietspad, maar de provincie en wethouder Ton van Amerongen besloten tijdens een overleg in 2015 het fietspad te schrappen.

Op aandringen van gebruikers heeft de provincie aangegeven het fietspad opnieuw te willen aanleggen, mits de gemeente Dronten de helft zou betalen. B en W stellen de gemeenteraad nu voor om daarmee akkoord te gaan. Het betekent dat de toezegging van de wethouder uit 2015 de gemeente 75.000 euro kost.

Argumenten

Argumenten van de provincie om aanvankelijk het fietspad te schrappen waren de verwachte afname van de hoeveelheid verkeer en de eenduidigheid op de Dronterringweg. Dat laatste was opvallend, omdat de provincie bij een vergelijkbare situatie in Swifterbant vorig jaar juist een nieuw fietspad heeft aangelegd.

Dossier Colijnweg