DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten bekijkt mogelijkheden voor mantelzorgwoningen in de achtertuin

Gemeente Dronten bekijkt mogelijkheden voor mantelzorgwoningen in de achtertuin
Lazise Hillebregt (D66)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - D66 en Leefbaar Dronten hebben donderdag in de gemeenteraad aandacht gevraagd voor mantelzorgwoningen. Wethouder Nico Verlaan antwoordde dat de gemeente kijkt naar mogelijkheden om mantelzorgunits in achtertuinen te mogen bouwen.

De gemeenteraad stemde unaniem in met het voorstel van B en W om 1 miljoen euro beschikbaar om woningen aan te passen, zodat ouderen en gezinsleden die zorg nodig hebben in hun huidige koophuis kunnen blijven wonen.

Blijversleningen

Suzanne Stoop (PvdA) en Jaap Oosterveld (ChristenUnie) staken de loftrompet aan het adres van D66. Deze fractie heeft deze zogenaamde ‘blijversleningen’ in Dronten op de agenda gezet.

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) kwam met het voorstel om via de blijverslening ook financiering van een mantelzorgwoning mogelijk te maken. Ook daarover was de hele gemeenteraad enthousiast.

Nog nooit over nagedacht

Lazise Hillebregt (D66) herinnerde eraan dat mantelzorgunits aan regels gebonden zijn: „Maar elke gemeente kan er beleid op maken. Dat hebben we niet in gemeente Dronten. Sterker: er is nog nooit over nagedacht.”

D66 kondigde aan hier later op terug te komen, maar wethouder Verlaan haalde haar de wind uit de zeilen. De gemeente kijkt er namelijk zelf al naar in het kader van de nieuwe bestemmingsplannen: „Wij zijn er al druk mee bezig.”