DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente betaalt inderdaad niets voor OV naar speciaal onderwijs

Gemeente betaalt inderdaad niets voor OV naar speciaal onderwijs
Ingezonden door: onbekend
DRONTEN - ,,Openbaar vervoer waar het kan, aangepast vervoer waar het moet.'' Dat is het standpunt van de gemeente Dronten als het gaat om het vervoer van 10 kinderen die naar het speciaal basisonderwijs in Dronten gaan. Voor dat OV van de kinderen krijgen de ouders geen enkele vergoeding.

Naar aanleiding van het artikel 'Gemeente wil 5-jarige met het OV naar school laten reizen' van DeDrontenaar.nl had de fractie van GroenLinks vragen gesteld over het leerlingenvervoer.

Strikter handhaven

Wethouder Ton van Amerongen antwoordde dat het om tien kinderen gaat. Hij vertelde dat er al sinds 2010 een regel bestaat dat de verantwoordelijkheid bij de ouders ligt. De gemeente is volgens men steeds coulant geweest en heeft pas dit schooljaar besloten de regels strikter te handhaven.

,,In die regel staat klip en klaar: we betalen in principe alleen OV'', aldus de wethouder. De gemeenteraad heeft indertijd gesteld dat er rekening moet worden gehouden met de gezinssituatie en de gesteldheid van het kind. Van Amerongen zei dat de gemeente strenger is geworden, maar wil nog wel maatwerk leveren.

Paul Vermast (GroenLinks) wilde nog niet zeggen of hij tevreden was met die antwoorden: ,,Wij gaan er nog wat langer over nadenken.''

OV is gratis

Het openbaar vervoer naar Dronten is sinds kort gratis voor kinderen tot 11 jaar. Het betekent dat ouders geen vergoeding krijgen voor het OV van hun kind. De gemeente stelt dat de vergoedingsregeling dateert van vóór de actie van het OV.

Connexxion heeft laten weten dat deze kinderen niet op hun eentje mogen reizen met de bus. ,,Een minderjarige die geïndiceerd is voor het speciaal basisonderwijs mag niet zelfstandig met de bus mee'', zei woordvoerder Nicky Jansen van Connexxion onlangs tegen DeDrontenaar.nl.
Lees ook:
>>Het dossier 'leerlingenvervoer' van DeDrontenaar.nl.
>> Gemeente betaalt voor scholieren OV-vergoeding, maar OV is gratis.
>>Gemeente wil 5-jarige met het OV naar school laten reizen.
>>Oppositiepartijen kunnen bericht over 5-jarige niet geloven.
>>Gemeente betaalt inderdaad geen taxi meer voor 5-jarige.