DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente adviseert 8.000 Drontenaren met ‘lekke’ woningen over energiebesparing

Gemeente adviseert 8.000 Drontenaren met ‘lekke’ woningen over energiebesparing
Wethouder Ton van Amerongen in het Energieloket.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat alle achtduizend inwoners aanschrijven, die een huis hebben met energielabel B of lager. De gemeente biedt hen een advies aan over allerlei mogelijkheden rondom energiebesparing.

De brief is één van de acties van de gemeente in het kader van een campagne over energiebesparende maatregelen. Deze campagne is mogelijk gemaakt door een subsidie van de rijksoverheid. Vanuit Den Haag heeft de gemeente Dronten hiervoor 198.000 euro ontvangen.

Campagne

„Het gaat in deze campagne niet zozeer over overstappen op andere vormen van energie, maar meer om het kijken in hoeverre je nog energie kunt besparen”, legt wethouder Ton van Amerongen (VVD) uit.

Samen met het energieloket aan De Reling 5 in winkelcentrum Suydersee, dat wordt gerund door Natuur en Milieufederatie Flevoland, voert de gemeente tot april 2021 allerlei acties en prijsvragen. Zo kunnen de inwoners momenteel bij het Energieloket gratis ‘energiebespaar-goodies’ ophalen.

Forse ambities

„We hebben forse ambities op het gebied van duurzaamheid, klimaat en milieu”, zegt Van Amerongen, „Ik ben nogal enthousiast over deze campagne. En als wethouder van financiën ben ik ook blij dat dat we hiervoor geld hebben gekregen van het Rijk.”

Advies over energiebesparing, prima natuurlijk en het gaat volgens wethouder Ton van Amerongen niet zozeer over overstappen naar een andere energievorm, maar om te kijken hoever je nog kunt besparen. Dat klinkt prima, alleen vervolgd hij met te zeggen dat "wij" forse ambities hebben op het gebied van duurzaamheid , klimaat en milieu. Welke ambities ? gaan alle gasleidingen voor diverse miljoenen weg en moeten we aan de warmtepomp voor ca E30 tot E40000 per woning? Ja, het is weer politiek, dus GEEN duidelijkheid. Eerst iedereen in de zelfde richting laten denken en later komt dan de aap uit de mouw? Meneer van Amerongen, wat is echt het plan en wat gaat dit per woning kosten ? Presenteer uw plan compleet, dan kunnen wij echt meedenken en ook bedenken of we het allemaal met u eens zijn of juist NIET.
H Pereboom | maandag 6 juli 2020 12:27
Helemaal met reactie hierboven eens. Subsidies worden weer misbruikt voor achterlijke "goodie bags", wat een flauwekul. Ik ben 1x bij dat Energieloket in Suydersee geweest, waar duurbetaalde medewerkers simpelweg oplezen wat er in een foldertje staat. Geen enkel verstand van bouwtechnische zaken. Hou eens op met gemeenschapsgeld verkwisten aan deze onzin, kom met plannen die hout snijden.
B de beer | dinsdag 7 juli 2020 19:10
Heb deze week gemaild naar dat energieloket, met de vraag welke planning er definitief is, om in mijn wijk voor miljoenen aan gasleidingen weg te halen. Het antwoordt was, dat hiervoor nog helemaal geen plannen waren, maar 1 zin verder wordt gezegd, dat vanaf 2021 de manier van verwarmen in mijn wijk zou kunnen veranderen ! Ja, duurbetaalde mensen die kletskoek moeten verkopen aan de mensen, om ze blijkbaar te misleiden. Die milieumaatregelen kosten wat, tsonge, wereldwijd honderden miljarden per jaar, alles wordt aangewend om hun beweringen waar te laten lijken en iedereen schijnt hieraan mee te werken, mensen met kritiek krijgen geen kans, fascisme heet dat! Ik heb een "aardig" idee wat dat betekend. De meeste politici zijn grove leugenaars die zaken alleen mooi voorstellen of verdraaien, maar daar heeft de bevolking niets aan en als alles definitief is, dan kan er weer niks worden teruggedraaid en kost het ons weer geld en niemand is verantwoordelijk. Ik heb die leugenaars ruim 70 jaar meegemaakt en heb er al lang genoeg van.
H Pereboom | woensdag 8 juli 2020 15:16