DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

‘Gele kaart’ voor fietsen buiten de stalling bij NS-station Dronten

‘Gele kaart’ voor fietsen buiten de stalling bij NS-station Dronten
Waarschuwing van de gemeente Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten is begonnen met het geven van ‘gele kaarten’ aan fietsers, die hun tweewieler buiten de fietsenstalling bij het station stallen. Op den duur gaat de gemeente rode kaarten geven en worden de fietsen verwijderd.

De gemeente Dronten werkt bij het station met zogenaamde ‘fietscoaches’. Zij spreken de reizigers aan als ze hun fiets buiten een stalling plaatsen. Burgemeester Aat de Jonge was woensdagochtend hoogstpersoonlijk bij het station aanwezig om deze actie te ondersteunen.

Behalve met een persoonlijk gesprek worden de foutparkeerders op hun overtreding gewezen middels een sticker aan hun fiets (zie foto).

Voldoende fietsparkeerplaatsen

Het inzetten van fietscoaches is ingegeven door het feit dat er sinds kort meer dan voldoende fietsparkeerplaatsen zijn. Aan de zijde van de nieuwe school Het Perron is een nieuwe stalling geopend voor 384 fietsen. Daarmee is het tekort aan stallingsplaatsen opgelost.

,,Uiteindelijk gaan we handhaven en buiten de rekken gestalde fietsen verwijderen’’, kondigde wethouder Nico Verlaan bij de opening van die nieuwe stalling aan.