DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Geen Flevopenningen voor bedrijven uit Dronten, wel voor Patrick Posthuma

Geen Flevopenningen voor bedrijven uit Dronten, wel voor Patrick PosthumaGeen Flevopenningen voor bedrijven uit Dronten, wel voor Patrick PosthumaGeen Flevopenningen voor bedrijven uit Dronten, wel voor Patrick Posthuma
Redactie: M.H.

LELYSTAD - Suplacon BV uit Emmeloord is gisteravond uitgeroepen tot toponderneming van de provincie Flevoland. Tijdens het Flevopenningengala waren er geen prijzen voor de genomineerden uit Dronten: Keje BV en Bureau LWPC. Wel ging er een penning naar Patrick Posthuma uit Dronten.

Posthuma is in de eigen omgeving vooral bekend als voetbaltrainer, volgend seizoen bij Asv Dronten. In het dagelijks leven is hij medewerker ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ bij voetbalclub Almere City FC. Samen met zijn collega’s won hij de Flevopenning op het onderdeel ‘participatie’ voor de maatschappelijke bijdrage van de eerste divisieclub aan de stad Almere en de regio. Vanuit de gemeente Dronten was Liane Wolfert uit Swifterbant met haar bedrijf Bureau LWPC genomineerd in deze categorie.

Keje Horren & Raamdecoratie

Keje Horren & Raamdecoratie werd vorige maand uitgeroepen tot toponderneming in de gemeente Dronten en was daardoor ook kandidaat voor de provinciale prijs. Deze ging tijdens het gala bij Lelystad Airport naar Suplacon.

Ondernemersvereniging De Driehoek was tevreden over de bijdrage van beide bedrijven uit de gemeente Dronten. OVDD constateert dat zij tijdens het gala goed voor de dag kwamen en hun naamsbekendheid zagen toenemen: „Mooi voorbeeld van ondernemerschap met vooruitziende blik.”

Verslag geschreven door stichting Flevopenningen:

Lelystad, 22 februari 2020 – SuplaconBV uit Emmeloord heeft de Flevopenning Toponderneming 2020 gewonnen. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland reikte samen met MKB Nederland voorzitter Jacco Vonhof op vrijdag 21 februari de begeerde Flevolandseonderscheiding uit. Dat gebeurde tijdens een zeer druk bezocht ondernemersgala van de stichting Flevopenning in de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport.

Almere City FC werd onderscheiden met de Flevopenning Participatie. Deze waardering voor excellente bijdragen aan de sociale thematieken in de regio werd uitgereikt door Cedris-voorzitter Job Cohen en de voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) de Almeerse wethouder Froukje de Jonge.

De Windesheim Flevopenning Comakership ging dit jaar naar Ellen de Bruin die voor haar afstuderen een Comakership bij de farmaceutische organisatie Abbott Biologicals. De Windesheim studente kreeg de Flevopenning uit handen van Elly van Wageningen, juryvoorzitter en wethouder in Lelystad.

De 16e editie van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen vond plaats op Lelystad Airport, waar de nieuwe passagiersterminal voor de gelegenheid was omgebouwd om 650 bezoekers een plaatsje aan tafel te bieden. Zij waren er getuige dat de genomineerden en uiteindelijke winnaars flink in de schijnwerpers werden gezet. De avond werd op professionele gepresenteerd door Diana Matroos, o.a. bekend van Buitenhof (VPRO, AVROTROS en BNNVARA), BNR Nieuwsradio en RTL Nieuwsshow.

Toponderneming

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman zei over Suplacon Plaatbewerking dat de jury vooral onder de indruk van het personeelsmanagement van Suplacon, waarbij onder meer vitaliteit en scholing als strategie ingezet worden voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. “Plaatbewerking lijkt op het eerste gezicht een traditionele sector, maar achter de voorgevel ontvouwt zich een onderneming die zich onderscheidt door toepassing van duurzame en innovatieve processen”, zei Jan-Nico Appelman.

Jacco Vonhof, die de plaats van de verhinderde premier Mark Rutte in nam die wegens EU-onderhandelingen in Brussel verbleef, voegde daaraan toe dat hij bewondering heeft voor de wijze waarop Suplaconbijdraagt aan de groei in de regio. Via het onlangs opgerichte innovatiecluster zoekt Suplacon verbinding met spelers uit de eigen sector, onderwijs en overheid.

Participatie

John Bes, de directeur van Almere City FC, viel zijn MVO-manager in de armen toen Job Cohen de naam van de Almeerse voetbalclub noemde. Almere City FC kreeg de Flevopenning Participatie wegens de bijdrage die de club levert aan de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland. Vanuit haar maatschappelijke platform ‘Almere & theCity’ worden er projecten georganiseerd waarbij inclusiviteit in brede zin een grote rol speelt. Daarbij worden bedrijven en instellingen in de omvangrijke businessclub in toenemende mate actief betrokken.

Comakership

Ellen de Bruin, de winnares van de Windesheim Flevopenning Comakerschip,was zelf niet aanwezig. Zij verbleef in Oostenrijk, maar de aanwezigen konden dankzij een Skype-verbinding op de grote videoschermen haar blijdschap zien toen juryvoorzitter - de Lelystadse wethouder Elly van Wageningen - haar naam noemde. Ellen de Bruin deed bij Abbott Biologicalsonderzoek naar een groot procesmatig vraagstuk. Zij interviewde daarvoor zoveel mogelijk betrokkenen en bracht haar advies uit dat inmiddels is geïmplementeerd en Abbott enorme tijdswinst oplevert. Elly van Wageningen zei dat daarmee de meerwaarde van dit Comakership voor het bedrijf direct duidelijk werd aangetoond.

Dronten gastheer

In 2021 is Dronten de gastheer van de 17eeditie van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen