Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Geboren en getogen Drontenaar Hans Maris wordt de nieuwe directeur van De Meerpaal

Geboren en getogen Drontenaar Hans Maris wordt de nieuwe directeur van De Meerpaal
Hans Maris
Foto: eigen foto

DRONTEN - Hans Maris (47) wordt de nieuwe directeur van De Meerpaal. Maris is nu nog directeur-bestuurder van Batavialand in Lelystad. Tevens is hij fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Lelystad. De opvolger van Anke Weeda is geboren en getogen in Dronten.

„Maris heeft diverse leidinggevende functies vervuld in zowel Nederland als het buitenland”, schrijft De Meerpaal in een persbericht.

Brede ervaring

Voorzitter Dieke Talsma van de Raad van Toezicht van De Meerpaal: „Hans Maris heeft een brede ervaring in zowel de commerciële als culturele sector en een groot Flevolands netwerk. In combinatie met zijn persoonlijkheid is hij de juiste persoon om de komende jaren, samen met de medewerkers en vrijwilligers, richting te geven aan de koers van De Meerpaal.”

De benoeming gaat in op 1 oktober. Dan neemt De Meerpaal afscheid van Anke Weeda, die met pensioen gaat.

Batavialand

Batavialand schrijft in een persbericht over de scheidende directeur: „Maris is in januari 2011 gestart op de Bataviawerf en onder zijn leiding heeft de werf zich ontwikkeld tot een financieel gezonde organisatie die de afgelopen jaren steeds meer bezoekers wist te trekken."

„Met zijn benoeming in april 2016 tot directeur van Erfgoedcentrum Nieuw Land stuurde hij de twee organisaties aan die uiteindelijk per 1 juli 2017 onder zijn leiding zijn gefuseerd tot Erfgoedpark Batavialand. Met Maris vertrekt een bevlogen directeur die de organisatie ruim 7,5 jaar heeft geleid.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo