DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gaat de gemeente Dronten straks ook de bakkers en leraren bedanken?

Gaat de gemeente Dronten straks ook de bakkers en leraren bedanken?
Irene Korting tijdens 'Thank a Farmer Day'.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten plaatste vorige week een paginagrote advertentie om de boeren te bedanken. „Er zijn meer beroepsgroepen die hun werk vol overtuiging en op een goede manier doen”, reageerde Paul Vermast (GroenLinks), „Gaan we straks ook paginagrote advertenties plaatsen om de bakkers of de leraren te bedanken?”

De cynische opmerking viel bij Roelof Siepel (ChristenUnie) in het verkeerde keelgat: „Ik wil B en W juist een compliment geven dat ze onze ondernemers zo in het zonnetje zetten.”

Economische motor

Wethouder Irene Korting (VVD) antwoordde dat het college niet elke beroepsgroep gaat feliciteren. Ze wees erop dat de agrofood-sector ‘de belangrijkste economische motor van onze regio’ is.

Behalve de advertentie had de gemeente ook een lunch georganiseerd in het kader van ‘Thank a Farmer Day’. Volgens de wethouder zijn deze activiteiten erop gericht om de binding in deze sector te verbeteren, onder andere de samenwerking tussen biologische en gangbare boeren. Ze wees op een interview van Boer Bewust met DeDrontenaar.nl om aan te geven dat hier nog terrein te winnen is.

Thank a Farmer Day